Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Pečené jahňacie rebierka so zelenými fazulovými strukmi
ĽahkýCelkom lacný
Kategória:
Špecialitka ktorú asi nebudete robiť každý deň ale stojí to za to z času na čas vyskúšať. Určite si pochutíte.
Ingrediencie
Pre 1 Osoba(y)
Suroviny
- jahňacie rebrá
- 2 ks hlavičky cesnaku
- soľ, čierne korenie, rasca
- rozmarín
- worcestrovú omáčku, tabasco
- maslo a olej
Pečené jahňacie rebierka so zelenými fazulovými strukmi - príprava
Rebrá dáme do pripravenej marinády a necháme ich najlepšie cez noc odstáť.
Pripravíme si marinádu: Pretlačíme 2 hlavičky cesnaku, soľ, čierne korenie, rasca, môžeme dať rozmarín, worcestrovú omáčku, tabasco, maslo a olej. Do zmesi naložíme rebrá.
Na druhý deň ich ešte premiešame a pečieme. Robíme ich minimálne 90 minút a viac pri strednej teplote najskôr prikryté. Neskôr ich odokryjeme, aby sa nám pekne zapiekli.
CCA 20 min pred dopečením pridávam zelene fazuľové struky (môžu byť predvarené alebo aj mrazené) Podávame so zemiakmi ja mam najradšej pečene a k tomu robím aj smotanovo-chrenový dresing.
Špecialitka ktorú asi nebudete robiť každý deň ale stojí to za to z času na čas vyskúšať. Určite si pochutíte.
Ingrediencie
Pre 1 Osoba(y)
Suroviny
- jahňacie rebrá
- 2 ks hlavičky cesnaku
- soľ, čierne korenie, rasca
- rozmarín
- worcestrovú omáčku, tabasco
- maslo a olej
Pečené jahňacie rebierka so zelenými fazulovými strukmi - príprava
Pripravíme si marinádu: Pretlačíme 2 hlavičky cesnaku, soľ, čierne korenie, rasca, môžeme dať rozmarín, worcestrovú omáčku, tabasco, maslo a olej. Do zmesi naložíme rebrá.
Na druhý deň ich ešte premiešame a pečieme. Robíme ich minimálne 90 minút a viac pri strednej teplote najskôr prikryté. Neskôr ich odokryjeme, aby sa nám pekne zapiekli.
CCA 20 min pred dopečením pridávam zelene fazuľové struky (môžu byť predvarené alebo aj mrazené) Podávame so zemiakmi ja mam najradšej pečene a k tomu robím aj smotanovo-chrenový dresing.