Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Žemľovka
Veľmi ľahkýLacný
Varenie
Kategória:
Alternatíva tohto receptu môže byť aj s tvarohom (tvaroh, citrónová kôra, hrozienka), eventuálne vlažské orechy
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
suroviny
- 5 rohlíkov
- škoricový cukor
- 3 ks jablká
- 250 ml mlieko
- 3 ks vajcia
- (môžme dať do mlieka 3žĺtky a jedno bielko a z ostatných bielkov vyšľaháme sneh na dopečenie)
- cukor podľa chuti
Žemľovka - príprava
Plech si vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Rožky si pokrájame na kolieska. Mlieko vymiešame s vajíčkami, budeme v ňom močiť rožky. Jablká postrúhame na veľkom strúhadle alebo nakrájame na malé kúsky, pridáme škoricový cukor a dobre premiešame.
Namočenými rožkami vyukladáme plech, preložíme jablkami, kto má rád môže pridať aj vrstvu tvarohu s hrozienkami a citrónovou kôrou, eventuálne posekané orechy a navrch znova položíme vrstvu rožkov. Ja osobne rožky namáčam veľmi rýchlo pred ukladaním na plech.
Žemľovku dáme piecť na 180°C na 30 min. Z bielkov si vyšľaháme sneh, ktorý rozotrieme na skoro upečenú žemľovku posypeme cukrom a dáme dopiecť na 10 min. Podávame s kompótom.
Podobné recepty
Alternatíva tohto receptu môže byť aj s tvarohom (tvaroh, citrónová kôra, hrozienka), eventuálne vlažské orechy
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
suroviny
- 5 rohlíkov
- škoricový cukor
- 3 ks jablká
- 250 ml mlieko
- 3 ks vajcia
- (môžme dať do mlieka 3žĺtky a jedno bielko a z ostatných bielkov vyšľaháme sneh na dopečenie)
- cukor podľa chuti
Žemľovka - príprava
Namočenými rožkami vyukladáme plech, preložíme jablkami, kto má rád môže pridať aj vrstvu tvarohu s hrozienkami a citrónovou kôrou, eventuálne posekané orechy a navrch znova položíme vrstvu rožkov. Ja osobne rožky namáčam veľmi rýchlo pred ukladaním na plech.
Žemľovku dáme piecť na 180°C na 30 min. Z bielkov si vyšľaháme sneh, ktorý rozotrieme na skoro upečenú žemľovku posypeme cukrom a dáme dopiecť na 10 min. Podávame s kompótom.