Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Cestovinový letný šalát
cestoviny 400 gr,zelenina,kyslá smotana alebo tatárska omáčka,soľ,vegeta,mrkva,cukor

Cestovinový letný šalát - príprava

    Uvaríme kolienka,alebo iné cestoviny v slanej vode.Nakrájame na kúsky paradajky,farebné papriky /žltú,červenú,zelenú/ a na malé kocky uhorky.Otvorime dve kyslé smotany,alebo môžme použiť aj tatársku omáčku-30 dag.Zeleninu s cestovinami a smotanou zmiešame.Ochutíme soľou,vegetou,octom,cukrom a odložíme.
    Potom nastrúhame na jemno mrkvu a ochutíme ju cukrom a kyselinou citrónovou.Môžme pridať trochu vody.Pozor,mrkva všetko zafarbí,robte s ňou iba v skle.
    Cestovinový šalát rozdelíme do hlbokých tanierov.Ak čakáme hostí,ozdobíme ich takto:strúhanú mrkvu poukladáme v malých kôpkach dookola,môže byť aj mokrá,šťava vsiakne do šalátu a zlepší jeho chuť.Potom do stredu dáme šalátový list a naň naukladáme čo máme: pol reďkovky,kukuricu,hrášok,kečup,červenú strúhanú kapustu,smotanu ochutenú cesnakovým granulátom,alebo vegetou,kôpkou údeného syra,plátkami uhorky,kôprom, atď.
    Máme sezónu bazy-ponúknite k tomu krčah vody s bazovým sirupom.
Top