Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Musaka s makarónami
Kategória:
Cestoviny:
500 g. cestovín,
1 lyžica margarínu.
Cestoviny uvaríme v slanej vode, precedíme a zmiešame s maslom.
Mäsová plnka:
500 g mleté mäso,
1 cibuľa,
2 lyžice oleja,
1 veľká zrelé paradajka,
200 g sekaných konzervovaných paradajok môžu byť aj čerstvé,
vegeta,
jemne nasekaná petržlenová vňať,
soľ, korenie, trochu sladká paprika,
Cibuľu podusíme na oleji, pridáme mäso, dusíme cca 10 minút. Pridáme strúhanú paradajku a 200 g. sekaných paradajok a okoreníme. Varíme kým sa tekutina odparí, pred koncom pridáme petrželeňovú vňať.
Bešamel:
1 l mlieko,
3 lyžice margarínu,
2 lyžice oleja,
1 šálka múky,
2 vajcia, soľ a korenie na dochutenie.
Roztopíme, zohrejeme maslo a olej, pridáme múku premiešame a pomaly, za stáleho miešania prilievame mlieko. Osolíme, okoreníme a varíme niekoľko minút až do zhustnutia. Zoberieme z ohna a pridáme dve vyšľahané vajíčka.
Na dokončenie:
100 g. strúhaný tvrdý syr,
asi 50 g. parmezánu
Musaka s makarónami - príprava
Do vymasteného pekáča dáme polovicu cestovín, posypeme polovicou strúhaného syra a pokvapkáme trochou bešamelu. Dáme mäso a zvyšok cestovín.
Posypeme syrom a zalejeme bešamelom.
Navrch dáme parmezán a zapekáme pri 200 °C po dobu 45-50 minút.
Podobné recepty
Musaka s makarónami - príprava
Posypeme syrom a zalejeme bešamelom.
Navrch dáme parmezán a zapekáme pri 200 °C po dobu 45-50 minút.