Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Medový veniec s orechami
Používame 2,5 dl šálku. Cesto: ¼ šálky vlažnej vody, ¼ šálky cukru, 1 sušené droždie. Všetko zmiešame a necháme 5 min. postáť 4 a ½ šálky hladkej múky, 2/3 šálky vlažného mlieka, 1/3 šálky rozpusteného masla, 2 vajcia. Múka a vajcia by mali mať rovnakú izbovú teplotu. Cesto miesime cca 10 min., potrieme ho maslom príp. olejom a necháme na teplom mieste cca 1 hodinu vykysnúť. Plnka: 1 a ½ šálky mletých orechov tzn. polovica mletých a polovica sekaných, 1 čl škorice, ¼ čl mleté klinčeky, 2/3 šálky hnedého cukru, 1/3 šálky mäkké maslo, ¼ šálky múky, ½ šálky medu - polovicu z neho necháme na potretie hotového venčeka. Všetky ingrediencie zmiešame.

Medový veniec s orechami - príprava

    Cesto si vyvaľkáme na veľkosť 60 x 25 cm, potrieme ho pripravenou plnkou a zrolujeme.
    Rolku si v polovici prerežeme cca 2 cm od kraja a spletáme vždy plnkou hore.
    Urobíme venček, ktorý dáme do papierom vystlanej formy s priemerom 27 cm, prikryjeme a necháme odpočívať 40 min. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C cca 25-30 min.
Top