Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Medový veniec s orechami
Kategória:
Používame 2,5 dl šálku.
Cesto:
¼ šálky vlažnej vody,
¼ šálky cukru,
1 sušené droždie.
Všetko zmiešame a necháme 5 min. postáť
4 a ½ šálky hladkej múky,
2/3 šálky vlažného mlieka,
1/3 šálky rozpusteného masla,
2 vajcia. Múka a vajcia by mali mať rovnakú izbovú teplotu.
Cesto miesime cca 10 min., potrieme ho maslom príp. olejom a necháme na teplom mieste cca 1 hodinu vykysnúť.
Plnka:
1 a ½ šálky mletých orechov tzn. polovica mletých a polovica sekaných,
1 čl škorice,
¼ čl mleté klinčeky,
2/3 šálky hnedého cukru,
1/3 šálky mäkké maslo,
¼ šálky múky,
½ šálky medu - polovicu z neho necháme na potretie hotového venčeka. Všetky ingrediencie zmiešame.
Medový veniec s orechami - príprava
Cesto si vyvaľkáme na veľkosť 60 x 25 cm, potrieme ho pripravenou plnkou a zrolujeme.
Rolku si v polovici prerežeme cca 2 cm od kraja a spletáme vždy plnkou hore.
Urobíme venček, ktorý dáme do papierom vystlanej formy s priemerom 27 cm, prikryjeme a necháme odpočívať 40 min. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C cca 25-30 min.
Medový veniec s orechami - príprava
Rolku si v polovici prerežeme cca 2 cm od kraja a spletáme vždy plnkou hore.
Urobíme venček, ktorý dáme do papierom vystlanej formy s priemerom 27 cm, prikryjeme a necháme odpočívať 40 min. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C cca 25-30 min.