Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Mriežkový koláč s jablkami
Jablka cca 5 ks podľa veľkosti cukor krupica (je to individuálne podľa chuti), vanilkový cukor 1 ks, mletá škorica - 1/4 lžičky. Náplň ľubovolná - tvarohová, maková, marmeláda, ovocie....

Mriežkový koláč s jablkami - príprava

    Múku zmiešame spolu s cukrom. Do stredu pridáme vejíčko a zmiešame. Pridáme máslo ak je stuhnuté tak ho nastrúhame, sol a zpracujeme na hladké a nelepivé cesto. Cesto ň na odinu do chladničky.
    Medzitým si pripravíme jablkovú náplň. Jablká olúpeme, naštvrtíme, dáme do hrnca , zalejeme trochou vody a rozvaríme (nie však na úplnu kašu). Prídáme ďaľšie suroviny cukor, škoricu, možeme citrón..
    Z cesta odoberieme 1/3 a odložíme nabok na mriežku. Z ostaného cesta vyválkame plát, vložíme do formy (pekne vynikne v okrúhlej forme)a zarovnáme okraje smerom hore. Na cesto si rozvrstvíme jablkovú náplň.
    Z odloženéno cesta urobíme prúžky a pokladieme ich na vrch koláča.
    Trúbu si predohrejeme na 175°C a vložíme pripravený koláč. Pečieme do svetlej farvy asi 30 - 40 min. Koláč je výborný, troška krehký ale ku káve fantastický.
Top