Vyprážané pirohy
CESTO: 500 g múka polohrubá, 2 ks žĺtky, 300 ml mlieko, 4 PL cukor kryštál, 2 PL olej, soľ, 1 kocka droždie, 1 čl rum, 2 ks malé uvarené -prelisované zemiaky, NAPLN: mak, cukor, mlieko,

Vyprážané pirohy - príprava

    Prísady na cesto dám vymiešať do pekárničky na chlieb.

    Vykysnuté cesto na tenko rozvaľkám a vykrajujem kruhy.

    Pripravím makovú náplň.
    Mak,cukor a mlieko.

    Túto naplň dám na kruhy a preložím.Okraje dobre pritlačím a ešte nechám 10 minút odpočinúť.

    Pomohla som si vidličkou .

    A už len vyprážať.

    Vypražené preložím na servitku.

    Po vychladnutí pocukrujem práškovým cukrom, ktorý môžem zmiešat s vanilínovým cukrom.
Top