Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Prekladané zemiaky
Kategória:
1,5kg zemiakov, 200g klobásy, 1 veľká cibuľa, 100g prerastenej údenej slaniny, 4 vajcia, 1 kyslú smotanu, majoránku, mleté korenie, soľ, masť, strúhanka
Prekladané zemiaky - príprava
V šupke uvarené zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska a ukladáme na vymastený a strúhankou vysypaný pekáč alebo do misy z ohňovzdorného skla.
Osolíme, okoreníme, na zemiaky navrstvíme nadrobno nakrájanú slaninu a cibuľu.
Kladieme zemiaky, kolieska klobásy, a opakujeme.
Zemiaky, podľa chuti osolíme a okoreníme.
Na záver zalejeme smotanou s rozhabarkovanými vajcami. Pekáč dáme do rúry zapiecť.
Hotové sú vtedy, keď je povrch doružova zapečený a šťava medzi zemiakmi takmer vypečená.
Podávame so šalátom alebo sterilizovanou uhorkou.
Podobné recepty
Prekladané zemiaky - príprava
Osolíme, okoreníme, na zemiaky navrstvíme nadrobno nakrájanú slaninu a cibuľu.
Kladieme zemiaky, kolieska klobásy, a opakujeme.
Zemiaky, podľa chuti osolíme a okoreníme.
Na záver zalejeme smotanou s rozhabarkovanými vajcami. Pekáč dáme do rúry zapiecť.
Hotové sú vtedy, keď je povrch doružova zapečený a šťava medzi zemiakmi takmer vypečená.
Podávame so šalátom alebo sterilizovanou uhorkou.