Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Bravčové koleno s kyslou kapustou
1 - 2ks svieže bravčové kolená, 1 lyžica soli, 1 lyžica cukru, pár bobkových listov, celé čierne korenie, 800 g kyslej kapusty, 1 lyžica vegety

Bravčové koleno s kyslou kapustou - príprava

    Vegetu alebo iné Vami používané dochucovadlo, soľ a cukor vymiešajte s lyžicou vody.
    Koleno narežte 2-3 krát po dĺžke, dobre ponatierajte pripravenou zmesou.
    Obložte takto pripravené celými zrnkami čierneho korenia a bobkovým listom.
    Prikryté nechajte odležať 2-3 dni na chladnom mieste.
    Po tejto dobe koleno spolu s koreninami dajte variť do studenej vody asi tak jednu hodinu.
    Potom ho preložte a dajte do zohriatej rúry piecť asi 30 minút pri teplote 220°C, kým nezíska zlatistú farbu.
    Pokým sa pečie koleno, nachystajte si kyslú kapustu, ktorú uvaríte vo vode, v ktorej sa varilo koleno.
    Keď je kapusta uvarená oceďte ju, preložte ju na zohriatý podnos a zalejte výpekom z kolena, na ňu položíme upečené kolienka a podávame.
    Prípadne môžeme servírovať s knedľou alebo s opekanými alebo varenými zemiakmi.
    Koleno môžete piecť aj spolu so zemiakmi nakrájanými na kolieska, čo im dodá veľmi dobrú chuť.
Top