Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Orechový zákusok
Na cesto:4 vajcia, 7 lyžíc silnej čiernej kávy, 100 g mletých orechov, 300 g práškového cukru, 15 g kypriaceho prášku, 200 g hrubej múky Krém: štvrť l mlieka, 2 lyžice hladkej múky, 1 krémový prášok Zlatý klas, 250 g masla, 150 g práškového cukru, 1 žľtok, 2-3 lyžice rumu Poleva: 100 g čokolády na varenie, 80 g stuženého pokrmového tuku Iva

Orechový zákusok - príprava

    Žľtky s cukrom a kávou vymiešať, pridať mleté orechy, kypriaci prášok premiešaný s múkou a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
    Pripravené cesto vylejeme na plech vyložený vymasteným papierom a piecť vo vyhriatej rúre asi 20 minút.

    Krém: Z mlieka, múky a krémového prášku uvaríme za stáleho miešania hustú kašu.
    Zvlášť vymiešame maslo s cukrom a žĺtkom a rumomovom príchuťou.
    Vymiešané maslo po častiach zmiešame s vychladnutou kašou. Hotovú plnku rozotrieme na vychladnutý múčnik a povrch polejeme rozpustenou čokoládou rozmiešanou s Ivou. Rozúšťame vo vodnom kúpeli.
Top