Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Čokoládová vášeň
Do cesta: 10 vajec, 10 lyžíc práškového cukru, 6 lyžíc kakaa, 6 lyžíc hrubej múky, 1 prášok do pečiva. Príprava krému: 450 g masla, 250 g práškového cukru, 4 dl mlieka, 100 g hladkej múky, 5 žĺtkov, 100 g čokolády na varenie. Bielková pena: 5 bielkov, 250 g práškového cukru.

Čokoládová vášeň - príprava

    Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme múku, kakao, prášok do pečiva a nakoniec sneh z bielkov.
    Cesto rozdelíme na 2 časti a upečieme dva pláty na vymastených a múkou vysypaných plechoch, prípadne na papieri na pečenie.
    Príprava krému: nad parou uvaríme za stáleho miešania, mlieko s múkou a žĺtkami, pridáme čokoládu.
    Necháme vychladnúť.
    Maslo s cukrom vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutou čokoládovou hmotou.
    Pena - nad parou ušľaháme z bielok a cukru tuhý sneh. Polovicu krému roztrieme na prvý plát a prikryjeme ho druhým plátom, tento natrieme druhou polovicou krému.Navrch navrstvíme pripravenú penu.
    Hotový koláč posypeme strúhanou čokoládou, alebo ho pofŕkame čokoládovou polevou.
Top