suchá fazuľa (biela, červená, strakatá - podľa ľubovole),
2-3 cibule, 2-3 cesnaky,
trošku klobásky alebo údeného rebierka, 3 - 4 zemiaky,
soľ,
červená paprika mletá,
nové korenie,
celé čierne korenie,
bobkový list, mlieko,
sladká smotana - postačí aj smotana na varenie 10%,
hladká múka,
olej,
ocot,
kryštálový cukor
Babičkina kyslá fazuľová polievka - príprava
Na noc namočíme fazuľu do studenej vody.
Na druhý deň zlejeme vodu, dáme fazuľu variť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, klobásku, rebierko, bobkový list a korenie.
Keď je fazuľa polomäkká, pridáme zemiaky nakrájané na kocky a soľ.
Keď je všetko mäkké uvarené, spravíme zápražku z oleja a múky, pridáme trochu sladkej červenej papriky a pretlačený cesnak, pridáme do polievky.
Necháme povariť.
Nakoniec urobíme zátrepku z hladkej múky, smotany a mlieka, dochutíme soľou, cukrom a octom.
Takto pripravenú polievku podávame s čerstvým chlebom.