Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Koláč s drobenkou
380 g polohrubej múky, 200 g margarínu, 120 g kryštálového cukru, 2 dl vlažného mlieka, 2 vajcia, 1 vrecúško prášku do pečiva, tuk a múku na prípravu pekáča. Na plnku potrebujeme: 900 g očistených jabĺk. Na drobenku: 80 g hrubej múky, 50 g masla, 50 g kryštálového cukru.

Koláč s drobenkou - príprava

    Zmiešame hrubú múku, maslo a kryštálový cukor na posýpku a hmotu odložíme do chladničky.
    Z múky, cukru, roztopeného margarínu, vlažného mlieka, vajec a prášku do pečiva pripravíme cesto.
    Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný pekáč s rozmermi 25 x 40 cm - povrch urovnáme stierkou.
    Poukladáme nahrubo postrúhané jablká a v predhriatej rúre koláč napolovicu upečieme.
    Vyberieme ho a po celej ploche rovnomerne zasypeme drobenkou a dopečieme.
    Ešte teplý posypeme práškovým cukrom.
Top