Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Sacherova torta
Kategória:
Cesto: 80 g čokoláda na varenie,
60 g inej čokolády,
240 g múky,
štipka soli,
100 g masla,
310 g kryštálového cukru,
6 vajec
Povrch:
155 g marhuľového lekváru,
340 g potlačených mandlí,
300 g čokolády,
8 ml oleja,
250 šľahačky
Sacherova torta - príprava
Čokoládu rozpustíme nad parou.
Vyšľaháme bielka a osobitne cukor s maslom.
Do zmesi z masla s cukrom pridáme žĺtka a miešame.
Pomaly pridávame múku a čokoládu - nie všetko naraz.
Na konci primiešame bielka a chvíľu šľaháme.
Masu vylejeme do vymastenej pomúčenej tortovej formy
o priemere 22 cm a dáme piecť do vyhriatej rúry na l80 stupňov C.
Pečieme približne 45 minút.
Po vychladnutí korpus dáme na 10 minút do chladničky a vychladíme.
Na povrch:
Marhuľový lekvár zohrejeme a natrieme ním vychladnutý korpus a posypeme mandľami.
Nad parou potom roztopíme čokoládu, pridáme trošku oleja a takto pripravenou polejeme tortu.
Nakoniec vyšľaháme šľahačku a tortu dozdobíme.
Podobné recepty
Sacherova torta - príprava
Vyšľaháme bielka a osobitne cukor s maslom.
Do zmesi z masla s cukrom pridáme žĺtka a miešame.
Pomaly pridávame múku a čokoládu - nie všetko naraz.
Na konci primiešame bielka a chvíľu šľaháme.
Masu vylejeme do vymastenej pomúčenej tortovej formy
o priemere 22 cm a dáme piecť do vyhriatej rúry na l80 stupňov C.
Pečieme približne 45 minút.
Po vychladnutí korpus dáme na 10 minút do chladničky a vychladíme.
Na povrch:
Marhuľový lekvár zohrejeme a natrieme ním vychladnutý korpus a posypeme mandľami.
Nad parou potom roztopíme čokoládu, pridáme trošku oleja a takto pripravenou polejeme tortu.
Nakoniec vyšľaháme šľahačku a tortu dozdobíme.