Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Sacherova torta
Cesto: 80 g čokoláda na varenie, 60 g inej čokolády, 240 g múky, štipka soli, 100 g masla, 310 g kryštálového cukru, 6 vajec Povrch: 155 g marhuľového lekváru, 340 g potlačených mandlí, 300 g čokolády, 8 ml oleja, 250 šľahačky

Sacherova torta - príprava

    Čokoládu rozpustíme nad parou.
    Vyšľaháme bielka a osobitne cukor s maslom.
    Do zmesi z masla s cukrom pridáme žĺtka a miešame.
    Pomaly pridávame múku a čokoládu - nie všetko naraz.
    Na konci primiešame bielka a chvíľu šľaháme.
    Masu vylejeme do vymastenej pomúčenej tortovej formy
    o priemere 22 cm a dáme piecť do vyhriatej rúry na l80 stupňov C.
    Pečieme približne 45 minút.
    Po vychladnutí korpus dáme na 10 minút do chladničky a vychladíme.
    Na povrch:
    Marhuľový lekvár zohrejeme a natrieme ním vychladnutý korpus a posypeme mandľami.
    Nad parou potom roztopíme čokoládu, pridáme trošku oleja a takto pripravenou polejeme tortu.
    Nakoniec vyšľaháme šľahačku a tortu dozdobíme.
Top