Kurča na spôsob kačky
Kategória: 
1 stredne veľké kurča, 1 lyžica medu, šťava z 1 pomaranča, čili, soľ, vegeta, grilovacie korenie, olej, štipka rozmarínu, 600 g kyslej červenej alebo bielej kapusty, 5 menších cibuliek, 50 g slaniny, cukor a ja podávam s knedľou

Kurča na spôsob kačky - príprava

    Kurča rozporcujte a ponorte do marinády, ktorú pripravíte zmiešaním medu, šťavy, soli, vegety, korenia, rozmarínu a oleja.
    Odložte ho do chladničky a počas noci nechajte pôsobiť všetky ingrediencie.
    Na druhý deň opečte na panvici slaninku.
    Potom priložte na drobno pokrájanú cibuľku a opečte ju do sklovita.
    Pridajte približne jednu lyžicu cukru a pripravte si skaramelizovaný základ, na ktorý potom pridáte kapustu.
    Všetko uduste do polomäkka a potom dajte na spodok pekáča. Na kapustu naukladajte marinované kurča a štvrťky cibule. Vložte do rúry predhriatej na 220 stupňov a prikryté pečte niečo vyše hodiny.
    Na posledných 10 minút odkryte, aby sa na kurčati spravila chrumkavá kôrka.
    Nad parou zohrejte knedle (ak ste si nerobili doma) a podávajte.
    Ako dezert k takto pripravenému kuriatku je vhodný pohár chladeného pivka.
Top