Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Prekladané jablkové rezy
Cesto: 5 vajec, 10 PL práškového cukru, 10 PL polohrubej múky, 1,5 dl oleja, 1,5 dl mlieka, 1 kypriaci prášok do pečiva, Plnka: 1 kg jabĺk, 250 g smetolu, 1 vanilínový cukor, 200 g práškového cukru, 1 PL tuzemského umu, 5 dl mlieka, 5 PL hladkej múky, okrúhle piškóty, káva Na ozdobu: čokoláda

Prekladané jablkové rezy - príprava

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko, prášok do pečiva s múkou a tuhý sneh z bielkov.
    Plech vyložíme naolejovaným alobalom.
    Navrstvíme naň na kolieska pokrájané jablká a na ne rozotrieme cesto.
    Pečieme asi 30-35 minút.
    Vyberieme a ešte za tepla preklopíme na druhý plech tak, aby jablká boli navrchu.
    Stiahneme alobal a necháme vychladnúť.
    Natrieme plnkou a na ňu poukladáme okrúhle piškóty namáčané v uvarenej káve s umom.
    Na piškóty natrieme druhú polovicu plnky, vrch ozdobíme postrúhanou čokoládou.

    Plnka: Mlieko uvaríme s múkou na hladkú kašu.
    Smetol vymiešame s cukrom a s vanilínovým cukrom.
    Po vychladnutí obe dve hmoty spojíme a plnku rozdelíme na dve časti.
Top