Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Výborná roláda s čokoládovo-kávovou plnkou
Na cesto: 4 vajcia, 10 dkg hladkej múky, 10 dkg prášk. cukru Na krém: 1 Zlatý klas, 1 polievková lyž. kryšt. cukru, 3 dcl mlieka, 10 dkg prášk. cukor, 10 dkg masla, kakao, uvarená vychladnutá káva

Výborná roláda s čokoládovo-kávovou plnkou - príprava

    Žĺtky vymiešame s prášk. cukrom, pridáme múku a sneh z bielkov. Na plech dáme papier na pečenie, vylejeme cesto a upečieme 10-15 minút v rozohriatej rúre. Upečené stočíme aj s papierom a stočené necháme vychladnúť.
    Krém: Zlatý klas uvaríme v 3 dcl mlieka a kryšt. cukrom. Občasným miešaním necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame prášk. cukru s maslom do penista. Postupne primiešavame vychladnutý puding. Nakoniec pridáme 2 polievkové lyžice kakaa a 2-3 polievk. lyžice vychladnutej uvarenej kávy (toľko, aby krém nebol príliš riedky). Vymiešame dohladka.
    Vychladnuté cesto rozvinieme, natrieme krémom, zvinieme. Zvyšok krému natrieme na vrch rolády a posypeme buď posekanými orechami alebo strúhanou čokoládou.
Top