Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Baklažánové karí
Kategória:
4 baklažány ( 600 g ), 2 menšie póry, 3 paradajky, 3 strúčky cesnaku, 1 lyžička jemného karí, pol lyžičky horúceho korenia, štvrť lyžičky mletého koriandru, šťava z pol citróna, olej, soľ, štipka mletej chilli papriky
Baklažánové karí - príprava
Baklažány olúpeme, rozkrojíme po dĺžke na štyri časti a posolíme.
Necháme 15 minút odstáť, potom ich osušíme papierovým obrúskom.
Na panvici rozpálime olej, opečieme na ňom baklažány, vyberieme na tanier.
V tom istom oleji opražíme na drobno nakrájaný pór a rozotrený cesnak, pridáme olúpané a nakrájané paradajky, chilli, koriander, karí, horúce korenie a soľ.
Dôkladne premiešame , pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme opečený baklažán a zakryté dusíme do mäkka.
Podávame s ryžou alebo chlebovými plackami.
Podobné recepty
Baklažánové karí - príprava
Necháme 15 minút odstáť, potom ich osušíme papierovým obrúskom.
Na panvici rozpálime olej, opečieme na ňom baklažány, vyberieme na tanier.
V tom istom oleji opražíme na drobno nakrájaný pór a rozotrený cesnak, pridáme olúpané a nakrájané paradajky, chilli, koriander, karí, horúce korenie a soľ.
Dôkladne premiešame , pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme opečený baklažán a zakryté dusíme do mäkka.
Podávame s ryžou alebo chlebovými plackami.