Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Marinované kuracie prsia
Kategória:
Suroviny:
500g kuracích pŕs
1g soli
Suroviny na marinádu:
1g mletej červenej sladkej papriky
1g mletej rasce
1g sušeného cesnaku
1 štipka muškátového orechu
1 štipka mletého čierneho korenia
20g paradajkového pretlaku
1 KL horčice
1 dl oleja
2g soli
0.5 dcl piva alevo červeného vína
Marinované kuracie prsia - príprava
Postup:
1.
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky. Približne 2x4x0.5 cm. Prsia umyjeme, dáme do väčšej misy, pridáme olej, pivo, horčicu, paradajkový pretlak, mletú červenú papriku, rascu, muškátový orech, čierne korenie, soľ a cesnak. Všetko dobre zmiešame. Misu zatvoríme a dáme do chladničky min. na 24 hodín.
2.
Po 24 hodinách mäso vyberieme a vlejeme na horúcu panvicu aj so šťavou.
3.
Prsia trošku orestujeme.
4.
Po orestovaní panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme približne 15 minút na miernom ohni. Zatial si pripravíme prílohu.
5.
Potom pokrievku zoberieme, premiešame a necháme piecť na strednom ohni.
6.
Keď už prsia sú upečené, okoštujeme a dochutíme soľou.
7.
Mäso servírujeme teplé buď s ryžou, s varenými či pečenými zemiakmi, alebo s tarhoňou.
Podobné recepty
Marinované kuracie prsia - príprava
1.
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky. Približne 2x4x0.5 cm. Prsia umyjeme, dáme do väčšej misy, pridáme olej, pivo, horčicu, paradajkový pretlak, mletú červenú papriku, rascu, muškátový orech, čierne korenie, soľ a cesnak. Všetko dobre zmiešame. Misu zatvoríme a dáme do chladničky min. na 24 hodín.
2.
Po 24 hodinách mäso vyberieme a vlejeme na horúcu panvicu aj so šťavou.
3.
Prsia trošku orestujeme.
4.
Po orestovaní panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme približne 15 minút na miernom ohni. Zatial si pripravíme prílohu.
5.
Potom pokrievku zoberieme, premiešame a necháme piecť na strednom ohni.
6.
Keď už prsia sú upečené, okoštujeme a dochutíme soľou.
7.
Mäso servírujeme teplé buď s ryžou, s varenými či pečenými zemiakmi, alebo s tarhoňou.