Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Domáci vermút
Kategória: 
Suroviny 500g ryža 2ks citrón 5ks klinčeky 1ks - 5cm škorica celá 2čl droždie sušené 100g sušenéhrozienka 1,30kg cukor 3,5 l voda

Domáci vermút - príprava

    Ryžu umyjeme a dáme do veľkej fľaše. / od uhoriek alebo medu - 5 l / . Umyté citrony pokrájame na kolieska, klinčeky, škoricu, droždie a hrozienka pridáme do fľaši s ryžou. Vodu s cukrom prevaríme a necháme vychladnút. Potom ju vylejeme na ryžu. Vrch fľaše prikryjeme celofánom a urobíme doň 15 malých dierok. Fľašu odložíme na 28 dní do tmavej miestnosti. Potom obsah csedíme cez papierový filter a čistú tekutinu necháme odpočívat daľších 5 dní.

    Z tohoto množstva urobíme 3,5 l cinzana
Top