Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Medovníky
Ľahký
Celkom lacný
Príprava
Hotové za 12h

Medovníčky pozná každý, no nie každý ma trpezlivosť ich krásne a detailne vyzdobiť. 

Ingrediencie

Pre 8 Osoba(y)

Suroviny na cesto

  • 350 g hladkej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 2 ks vajcia
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 0.5 lyžičky sódy bikarbony
  • 5 ks zomletých klinčekov alebo perníkové korenie (aníz, badyán, klinčeky, škorica),
  • môžeme dať lyžicu citrónovej šťavy
  • 40 g mletých orechov
  • Vajíčko na potieranie

Poleva

  • 150 g poriadne preosiateho práškového cukru
  • 1 ks bielok
  • 2 kvapky citrónovej šťavy

Medovníky - príprava

    Do preosiatej múky vmiešame cukor, škoricu a klinčeky (alebo medovníkové korenie) Med za stáleho miešania zohrejeme a pridáme sodu bikarbónu. Vznikne pena, ktorú vlejeme do múky. Pridáme vajicia a všetko spolu dobre vypracujeme. Cesto necháme odležať v chlade aspoň 12 hod.
    Cesto vyváľkame na hrúbku cca 5mm, vykrojíme medovníky, potrieme ich vajíčkom a dáme piecť na vymastený plech do vyhriatej rúry. Po vytiahnutí opäť potrieme vajíčkom, budú krásne, lesklé.

    Poleva: Z bielkou ušlaháme sneh do ktorého vmiešame cukor a zdobíme.
Top