Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Medovníky
ĽahkýCelkom lacný
Príprava
Hotové za
12h
Kategória:
Medovníčky pozná každý, no nie každý ma trpezlivosť ich krásne a detailne vyzdobiť.
Ingrediencie
Pre 8 Osoba(y)
Suroviny na cesto
- 350 g hladkej múky
- 200 g práškového cukru
- 2 ks vajcia
- 2 lyžice medu
- 1 lyžička mletej škorice
- 0.5 lyžičky sódy bikarbony
- 5 ks zomletých klinčekov alebo perníkové korenie (aníz, badyán, klinčeky, škorica),
- môžeme dať lyžicu citrónovej šťavy
- 40 g mletých orechov
- Vajíčko na potieranie
Poleva
- 150 g poriadne preosiateho práškového cukru
- 1 ks bielok
- 2 kvapky citrónovej šťavy
Medovníky - príprava
Do preosiatej múky vmiešame cukor, škoricu a klinčeky (alebo medovníkové korenie) Med za stáleho miešania zohrejeme a pridáme sodu bikarbónu. Vznikne pena, ktorú vlejeme do múky. Pridáme vajicia a všetko spolu dobre vypracujeme. Cesto necháme odležať v chlade aspoň 12 hod.
Cesto vyváľkame na hrúbku cca 5mm, vykrojíme medovníky, potrieme ich vajíčkom a dáme piecť na vymastený plech do vyhriatej rúry. Po vytiahnutí opäť potrieme vajíčkom, budú krásne, lesklé.
Poleva: Z bielkou ušlaháme sneh do ktorého vmiešame cukor a zdobíme.
Podobné recepty
Medovníčky pozná každý, no nie každý ma trpezlivosť ich krásne a detailne vyzdobiť.
Ingrediencie
Pre 8 Osoba(y)
Suroviny na cesto
- 350 g hladkej múky
- 200 g práškového cukru
- 2 ks vajcia
- 2 lyžice medu
- 1 lyžička mletej škorice
- 0.5 lyžičky sódy bikarbony
- 5 ks zomletých klinčekov alebo perníkové korenie (aníz, badyán, klinčeky, škorica),
- môžeme dať lyžicu citrónovej šťavy
- 40 g mletých orechov
- Vajíčko na potieranie
Poleva
- 150 g poriadne preosiateho práškového cukru
- 1 ks bielok
- 2 kvapky citrónovej šťavy
Medovníky - príprava
Cesto vyváľkame na hrúbku cca 5mm, vykrojíme medovníky, potrieme ich vajíčkom a dáme piecť na vymastený plech do vyhriatej rúry. Po vytiahnutí opäť potrieme vajíčkom, budú krásne, lesklé.
Poleva: Z bielkou ušlaháme sneh do ktorého vmiešame cukor a zdobíme.