Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Dunajské rezy
•1 fľaša zaváraných višní •250 g masla •180 g práškového cukru •1 bal. vanilkového cukru •1 štipka soli •5 ks vajec •400 g hladkej múky •1 balenie kypriaceho prášku •150 ml mlieka •2 PL kakaového prášku •3 PL rumu •1 PL mlieka Plnka: •1 ks vanilkového pudingu •500 ml mlieka •3 PL kryštálového cukru •80g práškového cukru •250g zmäknutého masla Poleva: •cukrárska čokoláda

Dunajské rezy - príprava

    Višne odkôstkujeme, necháme odkvapkať. Do misy pridáme maslo, cukor a van. cukor. Všetko dobre zmiešame. Potom pridáme vajcia. Premiešame zas. Múku premiešame s kypriacim práškom a so soľou. Postupne po lyžiciach pridávame do maslo-vajcového cesta. Na vymastený plech nalejeme polovičku cesta, a do druhého cesta pridáme rum a mlieko. Zmiešame a nakoniec pridáme kakao. Ešte raz všetko dobre zmiešame a nalejeme na žlté cesto (nerovnomerne). Odkvapkané višne pridáme na cesto a lyžicou ich zatlačíme. Koláč dáme do trúby, ktorú sme predhriali na 170 až 200 stupňov. Pečieme 30 minút, a počas pečenia trúbu neotvárame. Otvárame až po 30 minútach.
    Pripravíme plnku: uvaríme puding z mlieka, vanilkového pudingu a z cukru (3 PL). Potom pridáme roztopené maslo, práškový cukor a všetko dobre zmiešame. Plnku nalejeme na vychladnuté cesto. Necháme vychladnúť, dáme do chladničky a pripravíme polevu.
    Poleva: Na miernom ohni roztopíme čokoládu, ktorú natrieme na vychladenú plnku. Dáme na 1 hod. do chladničky.
Top