Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Talianske morčacie rezy
Kategória: 
750 g morčacích pŕs, 4 vajcia, 3 lyžice nastrúhaného parmezánu alebo iného tvrdého syra, paradajková omáčka, pór, 250 g špagiet, múka, maslo, olej, bazalka, mleté čierne korenie, soľ.

Talianske morčacie rezy - príprava

    Najprv pripravíme paradajkovú omáčku.
    Paradajky umyjeme a prerežeme na 4 časti.
    Z póru odrežeme zelenú časť, bielu prerežeme napoly a dobre umyjeme.
    Nakrájame nadrobno.
    Zohrejeme olej, pridáme pór a upražíme.
    Potom pridáme paradajky, jednu lyžicu octu a štipku sušenej bazalky. Zalejeme 250 ml vody, necháme zovrieť a na minime varíme 20 minút.
    Špagety uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody domäkka. Zlejeme a necháme odkvapkať.
    Vajcia rozbijeme do misky, vyšľaháme vidličkou a primiešame nastrúhaný parmezán.
    Z morčacieho mäsa narežeme 12 rovnako veľkých rezňov, natenko ich naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke.
    Zohrejeme olej.
    Rezne namočíme do syrovo - vajcového cestíčka a z oboch strán vypražíme dozlata.
    Šunku nakrájame na tenké pásiky.
    Paradajkovú omáčku precedíme cez husté sito, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, prípadne cukrom.
    Rozohrejeme 1 lyžicu masla, pridáme špagety, premiešame a jemne osolíme.
    Na panvici zohrejeme 1 lyžicu oleja, pridáme šunku a opražíme.
    Osolíme a okoreníme.
    Špagety dáme na predhriate taniere, polejeme omáčkou a uložíme na ne rezne.
    Podávame posypané šunkou, bazalkou a parmezánom.
Top