Roláda z morčacieho mäsa s kyslou kapustou
Kategória: 
4 plátky mäsa z morčacích pŕs po 200 g, 40 g masla, 750 g kyslej kapusty, 75 g sušených marhúľ, 1 cibuľa, 250 ml jablkovej šťavy alebo vody, 125 ml mäsového vývaru alebo vody, 1 viazanička pažítky, trochu cukru, mleté čierne korenie, soľ.

Roláda z morčacieho mäsa s kyslou kapustou - príprava

    Marhule necháme napučať v jablkovej šťave asi 20 minút. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a opražíme na 20 g masla.
    Kyslú kapustu vyžmýkame, nakrájame a pridáme k cibuli. Krátko spolu podusíme.
    Pridáme marhule so šťavou a dusíme asi 10 minút.
    Pažítku umyjeme, nakrájame a pridáme ku kapuste.
    Ochutíme a necháme vychladnúť.
    Morčacie rezne umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Opečieme.
    Vyberieme z pekáča. Výpek rozriedime vývarom a pridáme zvyšnú kapustu, na ktorú položíme rolády a prikryté spolu dusíme asi 10 minút.
    Podávame s varenou ryžou alebo zemiakmi.
Top