600 g morčacích pŕs, 200 g bravčového mäsa, 100 g morčacích žalúdkov, 50 g údenej šunky, 100 g slaniny, 1 vajce, 50 g nastrúhaného ovčieho syra, 100 ml červeného vína, 200 g gaštanov, 100 ml oleja, 1 zelerový list, mleté čierne korenie, soľ.
Plnené morčacie prsia na motovunský spôsob - príprava
Bravčové mäso pomelieme a zmiešame s nastrúhaným ovčím syrom, údenou šunkou nakrájanou na kocky, vajcom, nasekaným zelerovým listom a s uvarenými roztlačenými gaštanmi.
Na malom množstve oleja opečieme morčacie žalúdky. Podlejeme ich vínom a udusíme domäkka.
Mäkké žalúdky nakrájame a zmiešame s pomletým mäsom.
Zmes osolíme a okoreníme.
Morčacie prsia naklepeme a potrieme mäsovou zmesou.
Potom ich zvinieme a obviažeme niťou.
Pekáč vymastíme olejom, vložíme doň plnené morčacie prsia a pečieme v stredne vyhriatej rúre.
Po 30 minútach morčacie prsia obložíme plátkami slaniny, aby nevyschli a upečieme ich domäkka.
Mäso podávame s opekanými zemiakmi a šalátom z čakanky.