Plnené morčacie prsia na motovunský spôsob
Kategória: 
600 g morčacích pŕs, 200 g bravčového mäsa, 100 g morčacích žalúdkov, 50 g údenej šunky, 100 g slaniny, 1 vajce, 50 g nastrúhaného ovčieho syra, 100 ml červeného vína, 200 g gaštanov, 100 ml oleja, 1 zelerový list, mleté čierne korenie, soľ.

Plnené morčacie prsia na motovunský spôsob - príprava

    Bravčové mäso pomelieme a zmiešame s nastrúhaným ovčím syrom, údenou šunkou nakrájanou na kocky, vajcom, nasekaným zelerovým listom a s uvarenými roztlačenými gaštanmi.
    Na malom množstve oleja opečieme morčacie žalúdky. Podlejeme ich vínom a udusíme domäkka.
    Mäkké žalúdky nakrájame a zmiešame s pomletým mäsom.
    Zmes osolíme a okoreníme.
    Morčacie prsia naklepeme a potrieme mäsovou zmesou.
    Potom ich zvinieme a obviažeme niťou.
    Pekáč vymastíme olejom, vložíme doň plnené morčacie prsia a pečieme v stredne vyhriatej rúre.
    Po 30 minútach morčacie prsia obložíme plátkami slaniny, aby nevyschli a upečieme ich domäkka.
    Mäso podávame s opekanými zemiakmi a šalátom z čakanky.
Top