Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Moriak plnený gaštanmi
Kategória:
1 mladá morka asi 2500 g, 500 g teľacieho mäsa, 200 g slaniny, 4 žĺtky, 100 g masla, 300 ml sladkej smotany, 1000 g gaštanov, 30 ml koňaku - brandy, 30 ml rumu, 200 ml oleja, 2 bobkové listy, majorán, mleté čierne korenie, soľ.
Moriak plnený gaštanmi - príprava
Morku očistíme, umyjeme, osušíme a zvnútra i zvonka osolíme.
Gaštany narežeme a upečieme na prudkom ohni.
Potom ich olúpeme a tri štvrtiny z nich roztlačíme vidličkou.
Roztlačené gaštany zmiešame so sladkou smotanou a 10 minút dusíme na masle.
Zvyšné olúpané gaštany necháme vychladnúť.
Pečené a dusené gaštany premiešame a spolu so žĺtkami, koňakom, rumom a pridáme k pomletému teľaciemu mäsu.
Všetko spolu dobre zamiešame a osolíme.
Morku naplníme pripravenou plnkou a zašijeme.
Dáme ju na pekáč, polejeme olejom, posypeme majoránom, pridáme bobkové listy a v rúre pečieme 2 hodiny pri teplote 200 stupňov.
Do výpeku prilejeme vodu, povaríme a pretrieme cez sitko. Omáčku podávame v omáčniku.
Moriak plnený gaštanmi - príprava
Gaštany narežeme a upečieme na prudkom ohni.
Potom ich olúpeme a tri štvrtiny z nich roztlačíme vidličkou.
Roztlačené gaštany zmiešame so sladkou smotanou a 10 minút dusíme na masle.
Zvyšné olúpané gaštany necháme vychladnúť.
Pečené a dusené gaštany premiešame a spolu so žĺtkami, koňakom, rumom a pridáme k pomletému teľaciemu mäsu.
Všetko spolu dobre zamiešame a osolíme.
Morku naplníme pripravenou plnkou a zašijeme.
Dáme ju na pekáč, polejeme olejom, posypeme majoránom, pridáme bobkové listy a v rúre pečieme 2 hodiny pri teplote 200 stupňov.
Do výpeku prilejeme vodu, povaríme a pretrieme cez sitko. Omáčku podávame v omáčniku.