Príprava je veľmi ľahká - nenáročná aj pre menšie deti.
Ingrediencie
Pre 6 Osoba(y)
Suroviny
360 g polohrubej múky
120 g práškového cukru
240 g masla
4varené prelisované žĺtky
0.5citróna (šťava + kôra)
Linecké zlepované koláčiky - príprava
Múku preosejeme na dosku, zmiešame s práškovým cukrom a pridáme rozsekané stuhnuté maslo. Dlaňami rozdrobíme a do jamky uprostred dáme prelisované žĺtky, šťavu a nastrúhanú kôru z citróna. Vypracujeme cesto, dáme ho na hodinu do chladu odpočinúť. Vyvaľkáme plát o sile 5 mm, vykrajujeme tvary, do polovice cesta vykrojíme aj voľný stred. V mierne vyhriatej rúre upečieme doružova. Zlepujeme pikantnou zaváraninou ako je ríbezľová, malinová... Okaté tvary napred pocukrujeme a potom prilepíme k plným tvarom.
Do cesta sa dáva výhradne maslo, s iným tukom by to nebolo ono.