Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Morčací stejk s chrumkavou kôrkou
Kategória:
4 plátky z morčacích pŕs po 150 g, 40 g masla, mleté čierne korenie, soľ.
Chrumkavá kôrka: 50 g tvrdého syra, 30 g masla, 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 viazanička sušenej petržlenovej vňate, 2 lyžice strúhanky, 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry.
Morčací stejk s chrumkavou kôrkou - príprava
Morčacie rezne umyjeme a osušíme.
Posypeme mletým korením a zakryté necháme stáť pri izbovej teplote.
Na kôrku olúpeme cibuľu a cesnak, ktoré nakrájame nadrobno. Za stáleho miešania opražíme na 5 g masla.
Prisypeme strúhanku a opražíme dozlata.
Primiešame nastrúhanú citrónovú kôru.
Syr nahrubo nastrúhame.
Morčacie mäso prudko opražíme na horúcom masle.
Potom ho necháme na minime z každej starny prepiecť 3 až 4 minúty. Osolíme.
Na stejky rozdelíme cibuľovo - bylinkovú zmes, posypeme strúhankou a syrom.
Jemne pritlačíme. V rúre zapekáme na najvyššom stupni asi 3 minúty.
Podávame so zeleninou a opekanými zemiakmi.
Morčací stejk s chrumkavou kôrkou - príprava
Posypeme mletým korením a zakryté necháme stáť pri izbovej teplote.
Na kôrku olúpeme cibuľu a cesnak, ktoré nakrájame nadrobno. Za stáleho miešania opražíme na 5 g masla.
Prisypeme strúhanku a opražíme dozlata.
Primiešame nastrúhanú citrónovú kôru.
Syr nahrubo nastrúhame.
Morčacie mäso prudko opražíme na horúcom masle.
Potom ho necháme na minime z každej starny prepiecť 3 až 4 minúty. Osolíme.
Na stejky rozdelíme cibuľovo - bylinkovú zmes, posypeme strúhankou a syrom.
Jemne pritlačíme. V rúre zapekáme na najvyššom stupni asi 3 minúty.
Podávame so zeleninou a opekanými zemiakmi.