600 g morčacích rezňov, 80 g šunky, 80 g syra eidam, 4 vajcia, 100 ml mlieka, 100 ml bieleho vína, 200 g marhuľového alebo broskyňového kompótu, 60 g čerešňového kompótu, 120 g hladkej múky, olej na vyprážanie, petržlenová vňať, soľ.
Morčací rezeň vo vínovom cestíčku - príprava
Mäso umyjeme, narežeme na 4 plátky.
Naklepeme, osolíme, položíme naň plátok šunky, plátok syra, odkôstkovanú marhuľu a čerešňu.
Rezeň preložíme, okraje naklepaním spojíme a obalíme vo vínovom cestíčku.
Vínové cestíčko: V mlieku rozmiešame vajcia, víno, múku, petržlenovú vňať a soľ.
Rezeň vypražíme v rozpálenom oleji.
Podávame s ryžou.