Morčacie stehná so zeleninou
Kategória: 
8 morčacích stehien, 6 karotiek, 2 malé cukety, 100 g zeleru, štipka sušeného tymianu a rozmarínu, 1 viazanička petržlenovej vňate, 1 cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, 500 ml mäsového vývaru, 1 lyžica masla, 4 lyžice strúhanky, horčica, olej, mleté čierne korenie, 1 čajová lyžička soli.

Morčacie stehná so zeleninou - príprava

    Mäso umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a potrieme pretlačeným cesnakom.
    Cibuľu, karotky a zeler olúpeme.
    Cuketu olúpeme a vyberieme jadrovník.
    Zeleninu nakrájame na rovnako veľké kocky.
    Na panvici rozpálime olej a mäso na ňom z každej strany opečieme.
    Vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto.
    Na panvicu dáme zeleninu a podlejeme 350 ml mäsového vývaru.
    Morčacie stehná položíme na zeleninu a v rúre pečieme pri teplote 180 až 200 stupňov asi 30 až 40 minút.
    Počas pečenia viackrát polejeme vlastnou šťavou, prípadne mäsovým vývarom.
    Upečené stehná dáme na suchý plech, potrieme horčicou, posypeme sušenými bylinkami a strúhankou.
    V rúre zapečieme pri vysokej teplote.
    Mäsový výpek prelejeme cez sito do hrnca, necháme raz prevrieť a vmiešame doň studené maslo.
    Podľa potreby ochutíme.
    Zeleninu zohrievame, pokiaľ sa neodparí prebytočná tekutina, ochutíme soľou a korením.
    Hotovú zeleninu rozdelíme na taniere a pridáme mäso.
    Šťavu servírujeme zvlášť v omáčniku.
Top