4 morčacie rezne cca po 200 g, 200 ml smotany, 150 g nastrúhaného syra, 80 g masla alebo tuku, 200 ml bieleho vína, 250 g čerstvých šampiňónov, 2 cibule, múka, šťava z 1 citróna, zväzok zelenej petržlenovej vňate, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, mleté čierne korenie, soľ.
Morčacie rezne s hubami na smotane - príprava
Rezne osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a obalíme múkou.
Potom ich opečieme v rozpálenom masle z každej strany asi
5 minút.
Vyberieme a odložíme na teplé miesto.
Vo zvyšnom masle alebo tuku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme očistené a umyté šampiňóny nakrájané na plátky a krátko opražíme.
Zalejeme citrónovou šťavou, bielym vínom, smotanou a uvaríme omáčku.
Primiešame nastrúhaný syr a dôkladne miešame, až kým sa syr s omáčkou nespojí.
Odstavíme z ohňa a ochutíme soľou, mletým čiernym korením
a nastrúhaným muškátovým orieškom.
Omáčku nalejeme na rezne, posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a podávame.