Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Morčacie rezne na poľovnícky spôsob
Kategória:
4 morčacie rezne po 200 g, 5O g masla alebo tuku, 250 g kuriatok, 200 ml bieleho vína, 200 ml sladkej pochúťkovej smotany, 4 paradajky, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 4 lyžice olivového oleja, zväzok oregana, cukor, mleté čierne korenie, soľ.
Morčacie rezne na poľovnícky spôsob - príprava
Rezne osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
Potom ich opečieme v rozpálenom oleji z oboch strán asi
5 minút.
Vyberieme a odložíme na teplé miesto.
Na tej istej panvici roztopíme maslo, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a opražíme do sklovita.
Pridáme očistené kuriatka a krátko opražíme.
Primiešame olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky.
Prilejeme paradajkový pretlak vymiešaný s bielym vínom dohladka.
Primiešame smotanu a uvaríme omáčku.
Ochutíme nasekaným oreganom, soľou, mletým čiernym korením a cukrom.
Nalejeme na rezne a podávame.
Podobné recepty
Morčacie rezne na poľovnícky spôsob - príprava
Potom ich opečieme v rozpálenom oleji z oboch strán asi
5 minút.
Vyberieme a odložíme na teplé miesto.
Na tej istej panvici roztopíme maslo, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a opražíme do sklovita.
Pridáme očistené kuriatka a krátko opražíme.
Primiešame olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky.
Prilejeme paradajkový pretlak vymiešaný s bielym vínom dohladka.
Primiešame smotanu a uvaríme omáčku.
Ochutíme nasekaným oreganom, soľou, mletým čiernym korením a cukrom.
Nalejeme na rezne a podávame.