Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Zapekaný chlebík
Kategória: 
1 bochník chleba, maslo (asi tak 125 g), 4 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, salámu (je jedno či mäkkú a alebo suchú), tvrdý syr, vajíčko, cibuľa a zelenina podľa chuti, paradajky a papriku

Zapekaný chlebík - príprava

    Chlieb rozdeľte na tenké plátky, asi tak 1,5 cm, čo najviac dole, ale chlebík nedokrojte, musí zostať pohromade.
    Na masle orestujeme cesnak a pridajte soľ, korenie a potom nechajte vychladnúť.
    Keď maslo s cesnakom vychladne, potrite z oboch strán všetky krajce.
    Potom medzi krajce naskladajte všetko čo máte pripravené a čo vám chutí.
    Syr môžete dať na plátky, alebo postrúhať a zmiešať s vajíčkom, syr sa takto všade lepšie dostane a nádherne sa vypečie, vajíčko podľa množstva syra.
    Povrch chlebíka sa potrie ešte zmesou masla s cesnakom.
    Potom chlebík zabalíme do alobalu, dáme na plech a do rúry. Pečieme tak na 200 stupňov asi 20 minút, potom chlebík rozbalíme a ešte dopečieme, asi tak 10 minút, musí mať chrumkavú kôrku.
    Po upečení rozrežte na plátky.
    Je to naozajstná bašta a hlavne tam môžete dať takmer čokoľvek a robiť ho zakaždým inak a plátky môžete prispôsobiť chuti všetkých členov rodinky.
Top