Bryndzové halušky I.
Veľmi ľahký
Lacný
Príprava
Varenie
Kategória: 

Klasické zemiakové halušky.

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

suroviny

  • 600 g Zemiaky
  • 250 g Bryndza
  • 150 g slanina
  • 200 g Hladká múka
  • soľ

Bryndzové halušky I. - príprava

    Očistené zemiaky postrúhame, posolíme, pridáme múku a premiešame.
    Hotové cesto pomocou haluškárne alebo nožom z lopára hádžeme do vriacej vody so soľou a varíme.
    Uvarené halušky sú vtedy, keď klesajú ku dnu.
    Vtedy ich scedíme, nepreplachujeme studenou vodou a dáme do pripravenej misy s bryndzou.
    Premiešame a pridáme horúcu rozškvarenú slaninku.
    Ako prílohu podávame zákys, kefír, mlieko.
Top

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby