Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Kysnutý koláč z bryndze
300g polohrubá múka , droždie, tuk, 1 vaječný žĺtok, 2 dcl mlieko, 30g maslo, cukor, soľ. Náplň: 200g bryndza , 120g varené zemiaky, 1 vajce, 3-5 PL kyslá smotana, pažítka, 1 PL krupica, soľ

Kysnutý koláč z bryndze - príprava

    Do teplej múky pridáme soľ, vykysnutý kvások, žĺtok a teplé mlieko.
    Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom cesto rozdelíme na polovičky, vytvoríme gule, ktoré rozvaľkáme na tenko a dáme na dobre vymastený plech.
    Na cesto rozotrieme náplň, kraje potrieme rozpusteným maslom a nakysnuté koláče do ružova upečieme.
Top