Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Rýchle zamotané koláčiky
Kategória:
250ml vlažného mlieka, 1 celé vajce, 2dkg masla, 2 polievkové lyžice oleja, 1 polievková lyžica masti, 2 polievkové lyžice rumu, 250g polohrubej múky, 250g hladkej múky, 100g cukru, 2 čajové lyžičky sušeného droždia, citrónová kôra, 1 vanilkový cukor ... asi 1cm silný plátok masla na následné potretie rozváľkaného cesta, 1 vajce na potretie Puding: 400ml mlieka, 1 vrecúško vanilkového pudingu, 1 vanilkový cukor Na ozdobu: konzerva mandarínok, ale môžete použiť i broskyne, slivky ... čo kto rád a čo mu vyhovuje
Rýchle zamotané koláčiky - príprava
Najskôr si zohrejeme v oleji masť a maslo a necháme vychladnúť. Potom do vlažného mlieka nalejeme túto zmes, pridáme vajce a prilejeme rum.
Ďalej už dáme suroviny do formy v danom poradí. Spravíme cesto.
Do mlieka rozmiešame vanilkový puding s vanilkovým cukrom. varíme, kým nám puding nezhustne.
Keď je cesto hotové, tak ho vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na placku veľkú asi 30 x 50cm. Potrieme ju rozohriatym maslom a po dlhšej strane ju zmotáme ako závin. Potom krájame nožom asi 1cm hrubé kolieska tzv. slimáky, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Do každého slimáka prstami zatlačíme jamku a naplníme ju pudingom, potrieme rozšľahaným vajíčkom a nakoniec ozdobíme mandarínkou.
Dáme piecť do predhriatej rúry na 180°C dozlatista.
Ešte teplé koláčiky posypeme práškovým cukrom.
Z tejto dávky je asi 26 kusov koláčikov veľkých v priemere 8cm.
Rýchle zamotané koláčiky - príprava
Ďalej už dáme suroviny do formy v danom poradí. Spravíme cesto.
Do mlieka rozmiešame vanilkový puding s vanilkovým cukrom. varíme, kým nám puding nezhustne.
Keď je cesto hotové, tak ho vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na placku veľkú asi 30 x 50cm. Potrieme ju rozohriatym maslom a po dlhšej strane ju zmotáme ako závin. Potom krájame nožom asi 1cm hrubé kolieska tzv. slimáky, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Do každého slimáka prstami zatlačíme jamku a naplníme ju pudingom, potrieme rozšľahaným vajíčkom a nakoniec ozdobíme mandarínkou.
Dáme piecť do predhriatej rúry na 180°C dozlatista.
Ešte teplé koláčiky posypeme práškovým cukrom.
Z tejto dávky je asi 26 kusov koláčikov veľkých v priemere 8cm.