Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Zapečený ovčí syr
Kategória: 
6 vajec, 500 g ovčieho syra, 250 ml mlieka, 60 g masla, maslo na potretie a vymastenie formy, 500 g lístkového cesta, 80 g hladkej múky, na hrot noža mletého bieleho korenia, 1/2 lyžičky soli

Zapečený ovčí syr - príprava

    Lístkové cesto necháme trocha zmäknúť.
    Čerstvý ovčí syr rozmrvíme.
    Na panvici roztopíme maslo, primiešame múku, prilejeme mlieko a za občasného pomiešania povaríme asi 5 minút.
    Potom omáčku trocha osolíme, okoreníme a za občasného premiešania ju necháme vychladnúť. Nakoniec do vychladnutej omáčky zamiešame vajcia a rozmrvený ovčí syr.
    Lístkové cesto rozvaľkáme na 6 kruhov veľkých ako tortová forma a všetky na vrchnej strane potrieme maslom.
    Aj formu s odnímateľným dnom vymastíme maslom, uložíme do nej jeden kruh cesta, natrieme ho tenkou vrstvou syra, prikryjeme ďalším kruhom a znova rozložíme vrstvu syra. Postup opakujeme, až kým všetky kruhy cesta neuložíme do formy. Nakoniec priložíme posledný kruh cesta a pečieme
    v mierne vyhriatej rúre asi hodinu.
    Po upečení formu otvoríme, pokrm vyberieme a nakrájame na rezy ako tortu.
Top