Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Kardinalové rezy
Piškótové cesto: 1 celé vajce, 2 žĺtky, 50 g cukru krupice, 40 g hladkej múky. Sneh: 3 bielky, 100 g cukru krupice. Plnka: marmeláda, 250 ml smotana na šľahanie, 1 stužovač šľahačky (ak použijeme smotanu Rama Cremefine nie je nutný) , práškový cukor na posypanie

Kardinalové rezy - príprava

    Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh.
    Celé vajcia, žĺtky a cukor vyšľaháme do hustej peny a zľahka vmiešame múku.
    Jeden cukrársky sáčok s hladkou špičkou naplníme snehom, druhý piškótovým cestom.
    Na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame najskôr zo snehu 4-5 pruhov po celej dĺžke plechu, cca 2 cm od seba. Vynecháme väčšiu medzeru a to isté urobíme na druhej polke plechu.
    Potom vezmeme sáčok s piškótovým cestom a nastriekame ho do medzier medzi sneh. Cesto je riedke, takže sa v medzerách rozleje. Takto vytvorené pásy jemne posypeme práškovým cukrom a upečieme pri 170-180°C asi 10-15 minút doružova.
    Vychladnuté pásy obrátime aj s papierom na čistý papier alebo dosku a papier, na ktorom sa piekli, zlúpneme.
    Oba potrieme vrstvou marmelády, jeden z hornej a druhý zo spodnej strany. Na spodný diel nanesieme silnú vrstvu dotuha vyšľahanej smotany, priklopíme horný diel a zľahka pritlačíme.
    Asi hodinu necháme odležať v chladničke a pred podávaním poprášime povrch práškovým cukrom.
Top