Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Zemiako-pizza
Kategória:
4 stredne veľké zemiaky,
1 menšia cibuľa,
1 paradajka,
1 menšia paprika,
1 kyslá uhorka,
1 vajce,
soľ,
strúhaný syr,
provensálske korenie
Zemiako-pizza - príprava
Zemiaky nastrúhame na hrubšom strúhadle a vytlačíme z nich prebytočnú vodu.
Dáme smažiť hrubšiu vrstvu zemiakov na panvicu - posolíme. Prevrátime na druhú stranu - opäť posolíme, poukladáme salámou, paradajkami, paprikou, nakrájanou kyslou uhorkou, cibuľou na kolieska a zalejeme rozmiešaným vajcom, prikryjeme pokrievkou a necháme smažiť.
Až začne voňať a zemiaky budú zospodu upečené, zasypeme strúhaným syrom a dochutíme provensálskym korením.
Ešte na chvíľu prikryjeme a necháme 1 minútu zapiecť syr. Podávame s kečupom a tatárskou omáčkou alebo len tak.
Do pokrmu možno pridať aj ďalšie suroviny, podľa toho, čo práve máte doma, alebo čo vám chutí napríklad pár koliesok salámy...
Zemiako-pizza - príprava
Dáme smažiť hrubšiu vrstvu zemiakov na panvicu - posolíme. Prevrátime na druhú stranu - opäť posolíme, poukladáme salámou, paradajkami, paprikou, nakrájanou kyslou uhorkou, cibuľou na kolieska a zalejeme rozmiešaným vajcom, prikryjeme pokrievkou a necháme smažiť.
Až začne voňať a zemiaky budú zospodu upečené, zasypeme strúhaným syrom a dochutíme provensálskym korením.
Ešte na chvíľu prikryjeme a necháme 1 minútu zapiecť syr. Podávame s kečupom a tatárskou omáčkou alebo len tak.
Do pokrmu možno pridať aj ďalšie suroviny, podľa toho, čo práve máte doma, alebo čo vám chutí napríklad pár koliesok salámy...