Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Zeleninový špíz s kuracím mäsom
Kategória: 
1 malá cuketa, 5 menších cibúľ, 2 Papriky, Niekoľko cherry paradajok, 250 g kuracích pŕs, 150 ml oleja, 2 strúčiky cesnaku, Soľ, Mleté korenie, Nasekanú petržlenovú vňať

Zeleninový špíz s kuracím mäsom - príprava

    Kuracie PRSIA umyjeme nakrájame na väščie kocky asi 2 x 2 cm. Cukety umyjeme, nakrájame na kolieska, z paprík odstránime stred a nakrájame na kúsky. Cherry paradajky prekrojíme na polovice. Olej zmiešame s prelisovaným cesnakom, korením solou a touto zmesou potrieme kúsky zeleniny aj mäsa.

    Cibuľu ošúpeme nakrájame na polovice. Potom zeleninu a mäso striedavo napichijeme na špajle alebo kovové ihly. Potrieme ešte smesou. Grilujeme na rozpálenom grile za občasného otáčania asi 20 minút, prípadne môžeme zapiecť v rúre v pekáčiku pri 190 °C asi 20 minút. Podávame s varenými zemiakmi alebo pečivom.
Top