Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Malajzské banánové palacinky s kokosovo-citrónovou polevou
1 vajce, 30 g (cca 1/8 šálky) cukru,60 g (cca ½ šálky), hladkej múky,1 lyžička kypriaceho prášku, štipka soli 1/4 šálky kokosového mlieka, 2 veľké zrelé banány, tuk na vyprážanie, Kokosovo-citrónová poleva (viď samostatný recept), voliteľné: vanilková zmrzlina, orechy

Malajzské banánové palacinky s kokosovo-citrónovou polevou - príprava

    Vajce s cukrom vyšľaháme v miske. Pridáme preosiatu múku, kypriaci prášok, štipku soli, zmes znovu premiešame. Nakoniec pridáme kokosové mlieko spolu s roztlačenými banánmi. Všetko spolu dôkladne premiešame. Vytvoríme hustú zmes. Zohrejeme olej na panvici a naberačkou nalejeme na panvicu tenkú vrstvu a vyformujeme palacinku. Pečieme do zlatista z oboch strán. Upečené palacinky ukladáme na tanier s papierovým obrúskom, ktorý vsiakne prebytočný tuk. Palacinky podávame teplé na vrchu ozdobené s vanilkovou zmrzlinou a poliatie kokosovo-citrónovou polevou. Môžeme podávať aj s kúskom banána. Iné ozdobenie je na Vás.
Top