Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Bruschetta
Kategória:
3 paradajky čerstvé - zrelé
olivový olej - 2 lyzice
2 strúčiky cesnaku
cibuľka
čerstvá bazalka
soľ
korenie čierne mleté
bageta alebo biely chlieb
Bruschetta - príprava
Umyté paradajky spolu s cibuľkami nakrájame na drobné kocky. Paradajky s cibuľkou dame do misky, pridáme prelisovný alebo na jemno nakrájaný cesnak. Zmiešame polejeme olivovým olejom, dochutíme soľou, korením, nasekanou čerstvou bazalkou.
Hotovú bruschettu necháme odležať.
Bagetu alebo chlieb (môže byť aj hrianovací) nakrájame zo šikma na kolieska, opečieme na sucho na panvici prípadne v dobre vyhriatej rúre. Môže byť samozrejme aj na grile a dáme na predohriaty tanier. Paradajkovú bruschettu podáváme teplú. Každý kúsok polejeme olivovým olejom, navrstvíme bruschettu a ozdobíme bazalkou.
Podáva sa ako predjedlo, prípadne ako ľahšia večera. Niekto to má rád aj so zapečeným syrom.
Podobné recepty
Bruschetta - príprava
Hotovú bruschettu necháme odležať.
Bagetu alebo chlieb (môže byť aj hrianovací) nakrájame zo šikma na kolieska, opečieme na sucho na panvici prípadne v dobre vyhriatej rúre. Môže byť samozrejme aj na grile a dáme na predohriaty tanier. Paradajkovú bruschettu podáváme teplú. Každý kúsok polejeme olivovým olejom, navrstvíme bruschettu a ozdobíme bazalkou.
Podáva sa ako predjedlo, prípadne ako ľahšia večera. Niekto to má rád aj so zapečeným syrom.