Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Medové trojuholníky s čokoládou
Kategória:
Medové cesto:
200 g práškový cukor,
3 vajíčka,
3 PL med (asi 60g),
150 g maslo,
500 g hladká múka Špeciál,
1 ČL sóda bikarbóna,
10 g kakao,
štipka mletej škorice. Vanilkový krém:
2 dl čerstvé mlieko, 30 g prášok Zlatý klas,
1 vanilkový cukor, 40 g kryštálový cukor,
30 g rum, 200 g maslo,
100 g ríbezľový džem.
Medové trojuholníky s čokoládou - príprava
Cesto: Cukor, celé vajcia, med a maslo miešame nad parou do rozohriatia (rozpustenia).
Odstavíme, pridáme sódu bikarbónu a znova premiešame. Nakoniec po miernom vychladnutí pridáme zmes múky, kakaa a škorice.
Necháme odležať, najvhodnejšie deň vopred na chladnom mieste.
Potom rozdelíme cesto na dve časti a vyvaľkáme tenké pláty (3-4 mm), ktoré upečieme na vymastenom otočenom plechu. Pred upečením pláty popicháme.
Pečieme pri teplote 200 C približne 7 minút.
Necháme vychladnúť, opatrne nožom podrežeme a rozdelíme na dve polovice (vzniknú 4 hrubšie pláty).
Krém: Z mlieka, prášku Zlatý klas, vanilkového a kryštálového cukru uvaríme hustý puding, ktorý vychladíme. Dochutíme rumom a rozšľaháme maslo. Vyšľaháme hladký krém
Krémom plníme pripravené pláty.
Striedavo: medový plát, krém, medový plát, džem, medový plát, krém a medový plát.
Necháme stuhnúť, pokrájame na pásy a boky a povrch potiahneme (polejeme) čokoládou.
Pokrájame na trojuholníky.
Podobné recepty
Medové trojuholníky s čokoládou - príprava
Odstavíme, pridáme sódu bikarbónu a znova premiešame. Nakoniec po miernom vychladnutí pridáme zmes múky, kakaa a škorice.
Necháme odležať, najvhodnejšie deň vopred na chladnom mieste.
Potom rozdelíme cesto na dve časti a vyvaľkáme tenké pláty (3-4 mm), ktoré upečieme na vymastenom otočenom plechu. Pred upečením pláty popicháme.
Pečieme pri teplote 200 C približne 7 minút.
Necháme vychladnúť, opatrne nožom podrežeme a rozdelíme na dve polovice (vzniknú 4 hrubšie pláty).
Krém: Z mlieka, prášku Zlatý klas, vanilkového a kryštálového cukru uvaríme hustý puding, ktorý vychladíme. Dochutíme rumom a rozšľaháme maslo. Vyšľaháme hladký krém
Krémom plníme pripravené pláty.
Striedavo: medový plát, krém, medový plát, džem, medový plát, krém a medový plát.
Necháme stuhnúť, pokrájame na pásy a boky a povrch potiahneme (polejeme) čokoládou.
Pokrájame na trojuholníky.