Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Jablková torta
28 Dg jabĺk (asi 5 väčších), 6 lyžíc krupice, 6 vajec, 28 Dg cukru, 2 lyžice kakaa, škoricový cukor, 1 prášok do pečiva, 16 Dg pomletých orechov, pol litra šľahačkovej smotany, varovú čokoládu

Jablková torta - príprava

    KRÉM z varenej šľahačky (príprava 1 deň pred pečením):
    Pol litra šľahačky pomaličky uvedieme do varu.
    Keď je vlažná, pridáme 1 čokoládu a za stáleho miešania krátko povaríme.
    Vychladnutú dáme na noc do chladničky a na druhý deň ju vyšľaháme.

    Cesto: Jablká postrúhame, vmiešame do nich krupicu a necháme na chvíľu postáť.
    Zatiaľ vymiešame žĺtka s cukrom. Pridáme kakao. Všetko zmiešame aj s postrúhanými jablkami, pridáme trošku škoricového cukru, pomleté orechy, prášok do pečiva a sneh zo 6 bielkov.
    Pečieme vo vlažnej rúre na normálnom plechu, nie na tortovej forme.
    Vychladnutý koláč potom potrieme ríbezľovým lekvárom a na ten natrieme čokoládovú šľahačku, ktorú sme si vopred pripravili.
    Nakoniec ozdobíme postrúhanou čokoládou.
Top