Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Jablková torta
Kategória:
28 Dg jabĺk (asi 5 väčších),
6 lyžíc krupice,
6 vajec,
28 Dg cukru,
2 lyžice kakaa,
škoricový cukor,
1 prášok do pečiva,
16 Dg pomletých orechov,
pol litra šľahačkovej smotany,
varovú čokoládu
Jablková torta - príprava
KRÉM z varenej šľahačky (príprava 1 deň pred pečením):
Pol litra šľahačky pomaličky uvedieme do varu.
Keď je vlažná, pridáme 1 čokoládu a za stáleho miešania krátko povaríme.
Vychladnutú dáme na noc do chladničky a na druhý deň ju vyšľaháme.
Cesto: Jablká postrúhame, vmiešame do nich krupicu a necháme na chvíľu postáť.
Zatiaľ vymiešame žĺtka s cukrom. Pridáme kakao. Všetko zmiešame aj s postrúhanými jablkami, pridáme trošku škoricového cukru, pomleté orechy, prášok do pečiva a sneh zo 6 bielkov.
Pečieme vo vlažnej rúre na normálnom plechu, nie na tortovej forme.
Vychladnutý koláč potom potrieme ríbezľovým lekvárom a na ten natrieme čokoládovú šľahačku, ktorú sme si vopred pripravili.
Nakoniec ozdobíme postrúhanou čokoládou.
Podobné recepty
Jablková torta - príprava
Pol litra šľahačky pomaličky uvedieme do varu.
Keď je vlažná, pridáme 1 čokoládu a za stáleho miešania krátko povaríme.
Vychladnutú dáme na noc do chladničky a na druhý deň ju vyšľaháme.
Cesto: Jablká postrúhame, vmiešame do nich krupicu a necháme na chvíľu postáť.
Zatiaľ vymiešame žĺtka s cukrom. Pridáme kakao. Všetko zmiešame aj s postrúhanými jablkami, pridáme trošku škoricového cukru, pomleté orechy, prášok do pečiva a sneh zo 6 bielkov.
Pečieme vo vlažnej rúre na normálnom plechu, nie na tortovej forme.
Vychladnutý koláč potom potrieme ríbezľovým lekvárom a na ten natrieme čokoládovú šľahačku, ktorú sme si vopred pripravili.
Nakoniec ozdobíme postrúhanou čokoládou.