Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Palacinková torta
Na palacinkové cesto potrebujeme: 5 vajec, 500 g hladkej múky , 750 ml polotučného mlieka , 5 PL oleja, 1 ks vanilkového cukru , 2 štipky soli, Na palacinkovú tortu potrebujeme: 1 ks polevy na varenie , 1 mäkký a hrudkovitý tvaroh , 1 Duo krém , 1 ks vanilkového cukru , džem,

Palacinková torta - príprava

    Palacinky: Múku zmiešame s mliekom, olejom, soľou, cukrom a pridáme vajcia. Dobre vymiešame. Necháme stáť cca 15 minút. Z cesta potom upečieme na malom množstve oleja rovnako veľké palacinky.
    Torta: Na tanier položíme 1 palacinku. Natrieme ľubovoľnou plnkou. Napríklad džemom. Potom položíme na džem druhú palacinku. Natrieme inou plnkou, napríklad tvarohovou plnkou. Takto môžeme pokračovať, kým nám neostane 1 palacinka. Poslednú palacinku položíme na ľuvovoľnú plnku. Túto palacinku ničím nepotrieme. Na vrch nalejeme zohriatu polevu a rozotrieme. Po vychladnutí dáme do chladničky, kde necháme cca 3 hod. Podávame so šľahačkou a s ovocím.
    Tvarohová plnka: Tvaroh zmiešame s 0.5 dcl mlieka. Pridáme vanilkový cukor a dobre zmiešame.
Top