Suroviny na rezance:
500g polohrubej múky
2.5 dcl vody
trošku soli
1 vajce
Suroviny:
4-5 ks väčších zemiak
1 ČL červenej papriky
1 stredná nasekaná cibula
0.5 dcl oleja
Granadír - príprava
Prvým krokom bude, že dáme variť zemiaky.
Domáce rezance: Múku, vodu, vajce a soľ zmiešame. Zmiešame dovtedy, kým sa v miske neminie múka. Potom rozdelíme na 4 bochtíky. Potom spravíme z nich 4 bochtíky, a necháme 15 min odpočinúť.Bochtíky rozvaľkáme na hrúbku 0.5 mm. Začneme vytvárať rôzne tvary, aké chceme mať rezance. Ja som použil štvorce.Keď sme rozvaľkali a nakrájali všetky 4 bochtíky, dáme variť do osolenej vode. Rezance budú vtedy hotové, keď budú plávať na vode. Potom vyberieme sitkom, necháme odkvapkať a dáme do misky. Rezance sú hotové.
Teraz pripravíme uvarené zemiaky. Trošku ich osolíme a roztlačíme.
Na olej dáme cibulu, ktorú upečieme dohneda. Keď sa nám cibula upiekla, pridáme červenú papriku, a hneď aj cestoviny. Oheň zatvoríme, všetko dobre zmiešame, a môžme podávať.
Podávame s uhorkovým šalátom :) Prajem dobrú chuť :)