Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Granadír
Suroviny na rezance: 500g polohrubej múky 2.5 dcl vody trošku soli 1 vajce Suroviny: 4-5 ks väčších zemiak 1 ČL červenej papriky 1 stredná nasekaná cibula 0.5 dcl oleja

Granadír - príprava

    Prvým krokom bude, že dáme variť zemiaky.

    Domáce rezance: Múku, vodu, vajce a soľ zmiešame. Zmiešame dovtedy, kým sa v miske neminie múka. Potom rozdelíme na 4 bochtíky. Potom spravíme z nich 4 bochtíky, a necháme 15 min odpočinúť.Bochtíky rozvaľkáme na hrúbku 0.5 mm. Začneme vytvárať rôzne tvary, aké chceme mať rezance. Ja som použil štvorce.Keď sme rozvaľkali a nakrájali všetky 4 bochtíky, dáme variť do osolenej vode. Rezance budú vtedy hotové, keď budú plávať na vode. Potom vyberieme sitkom, necháme odkvapkať a dáme do misky. Rezance sú hotové.

    Teraz pripravíme uvarené zemiaky. Trošku ich osolíme a roztlačíme.

    Na olej dáme cibulu, ktorú upečieme dohneda. Keď sa nám cibula upiekla, pridáme červenú papriku, a hneď aj cestoviny. Oheň zatvoríme, všetko dobre zmiešame, a môžme podávať.

    Podávame s uhorkovým šalátom :) Prajem dobrú chuť :)
Top