Muránske buchty
Ľahký
Celkom lacný
Kategória: 

Skvelé buchty nielen na raňajky.

Ingrediencie

Pre 8 Osoba(y)

Suroviny

  • 1 kg polohrubej múky “Výberová”
  • 0.5 L mlieka
  • 1 Hera
  • 1 kocka droždie
  • 1 hrsť cukru
  • 1 ČL sol
  • 1 ks vajíčko
  • olej

Muránske buchty - príprava

    Z kvásku a ostatných ingrediencií zamiesime cesto.
    Cesto potom vyvaľkáme a potrieme stuhnutou Herou alebo klasickým maslom. Takto spracované cesto poskladáme ako lístkové cesto a necháme odpočívať 30 minút.
    Tento postup zopakujeme tri razy.
    Vykysnuté cesto potom rozváľkame, pokrájame na štvorce aspoň 8 x 8 cm a plníme lekvárom, orechami, tvarohom alebo makom.
    Z cesta urobíme batôžteky - buchty, ktoré vložíme na pomastený plech a potrieme tukom.

    Upečieme bežným spôsobom.
Top

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby