Bravčová panenka v slaninovom kabátiku
Celkom náročný
Fairly expensive
Varenie

Bravčová panenka je kvalitné a veľmi chutné mäso. Doma zbožňujeme tento recept, preto som sa rozhodla ho uverejniť.

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Suroviny

  • 800g bravčovej panenky
  • soľ, čierne korenie
  • 100 g anglickej slaniny
  • olivový olej
  • 200 g fazuľové struky alebo baby karotky
  • 10 g hladkej múky
  • 200 ml vody
  • 100 ml bieleho vína
  • 1 ks Natur bujón hovädzí

Bravčová panenka v slaninovom kabátiku - príprava

    Z mäsa nakrájame kúsky, ktoré jemne osolíme a okoreníme a po obvode zabalíme do anglickej slaniny. Spojíme špáradlom, aby slanina dobre držala. Na rozohriatom oleji opečieme do zlatista. Mäso vyberieme a vložíme do zapekacej misy. Zvyšnú šťavu zaprášime hladkou múkou, premiešame a zalejeme vodou a vínom. Pridáme bujón a zelené fazuľové struky a privedieme do varu. Prelejeme cez mäso do zapekacej misy a vložíme pod gril vyhriaty na 250 °C. Zapekáme asi 8 minút, servírujeme so zemiakovými mesiačikmi ktoré môžeme posypať petržlenovou vňaťou.
Top