Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Bravčová panenka v slaninovom kabátiku
Celkom náročnýFairly expensive
Varenie
Kategória:
Bravčová panenka je kvalitné a veľmi chutné mäso. Doma zbožňujeme tento recept, preto som sa rozhodla ho uverejniť.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 800g bravčovej panenky
- soľ, čierne korenie
- 100 g anglickej slaniny
- olivový olej
- 200 g fazuľové struky alebo baby karotky
- 10 g hladkej múky
- 200 ml vody
- 100 ml bieleho vína
- 1 ks Natur bujón hovädzí
Bravčová panenka v slaninovom kabátiku - príprava
Z mäsa nakrájame kúsky, ktoré jemne osolíme a okoreníme a po obvode zabalíme do anglickej slaniny. Spojíme špáradlom, aby slanina dobre držala. Na rozohriatom oleji opečieme do zlatista. Mäso vyberieme a vložíme do zapekacej misy. Zvyšnú šťavu zaprášime hladkou múkou, premiešame a zalejeme vodou a vínom. Pridáme bujón a zelené fazuľové struky a privedieme do varu. Prelejeme cez mäso do zapekacej misy a vložíme pod gril vyhriaty na 250 °C. Zapekáme asi 8 minút, servírujeme so zemiakovými mesiačikmi ktoré môžeme posypať petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Bravčová panenka je kvalitné a veľmi chutné mäso. Doma zbožňujeme tento recept, preto som sa rozhodla ho uverejniť.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 800g bravčovej panenky
- soľ, čierne korenie
- 100 g anglickej slaniny
- olivový olej
- 200 g fazuľové struky alebo baby karotky
- 10 g hladkej múky
- 200 ml vody
- 100 ml bieleho vína
- 1 ks Natur bujón hovädzí